top of page

PROGRAMI ZA RAZVOJ

POSLOVNIH VEŠTINA KOD MLADIH

Edukacija mladih.jpg

Sve studije i sva istraživanja pokazuju nam da obrazovane osobe imaju dvostruko veće šanse da pronađu dobar posao i gotovo tri puta veće šanse da ostvare bolju zaradu u odnosu na nedovoljno kvalifikovane osobe. Pored toga, zadovoljstvo svojim poslom direktno će uticati na vaše životno zadovoljstvo. Da biste bili ispunjeni i da bi se vaš posao pretvorio u vaš hobi, morate na vreme da krenete da razmišljete u kom smeru treba da vodite svoju poslovnu karijeru, da na vreme izaberite oblast u kojoj ste dobri i koja vas zanima, pa onda da učinite sve što je u vašoj moći da u toj oblasti postanete najbolja verzija sebe.

Na putu ka sreći imaćete puno uspona i padova, osmeha i suza. Morate razumeti da je svaki neuspeh samo jedan mali korak ka uspehu, ništa više. Upravo zbog toga treba da krenete sa svojim obrazovanjem odmah, sada. Morate znati šta su vam jake, a šta slabe strane, šta je vaša prednost a šta mana. Još dok ste mladi i u punoj snazi morate razumeti šta je to što vas pokreće, šta je to što će vas u životu učiniti sretnim. Morate razviti pravu viziju i hrabro ka njoj krenuti. 

NIJE DOBRA VIZIJA NEŠTO ZBOG ČEGA MIRNO SPAVATE, DOBRA VIZIJA JE ONO ŠTO VAM NE DOZVOLJAVA DA SPAVATE…

Ali, veoma često to nije lak zadatak. Hiljadu puteva se nudi mladim ljudima, raskrsnica je na sve strane. Velika opasnost postoji da se na tom putu ne izgubi fokus pa je svima nama potreban neko ko nam može pomoći da pronađemo sebe, da pronađemo taj pravi put i da po njemu što bolje i što hrabrije hodamo. Ono što nam je često potrebno jeste dobar mentor, neko kome verujemo, neko ko je već prošao tim putem i može nam u pravom trenutku dati pravi savet. Možda bih taj mentor koji vama može pomoći, a koji je pomogao desetini mladih ljudi, mogao baš ja da budem. Krenimo na put zajedno, jači i bolji.

bottom of page