top of page

EDUKACIJA I SPORT - MOGU LI ZAJEDNO?

 

Često razmišljam o mladosti, obrazovanju i sportu i nameće mi se jedno veoma logično, ali ujedno i veoma teško pitanje: mogu li vrhunski, profesionalni sport i obrazovanje zajedno i do koje mere jedno može pratiti drugo?

RAZVOJ

MENADŽERSKIH VEŠTINA KOD 

SPORTISTA

Poučen sopstvenim iskustvom profesionalnog sportiste jako dobro znam koliko je teško proći fazu transformacije sa vrhunskog sporta u neku drugu sferu društvenog života. Igrajući u zemlji i inostranstvu veoma često sam sebi postavljao pitanje kako ću uspeti da nakon šampionske sportske karijere ostvarim sebe i nakon sporta? Koja su mi to znanja potrebna da bih ponovo bio šampion? 

Da li je i u kom obimu vrhunskim sportistima potrebno da se obrazuju i pripreme za život koji sledi nakon završetka sportske karijere ili, možda, savremeni sport svima njima pruža mogućnost da zarade dosta novca koji im predstavlja dovoljnu sigurnost za udoban i miran nastavak života po povlačenju sa profesionalne sportske scene?

Šta se dešava kada se svetla na pozornici ugase i profesionalna karijera privede kraju?

Šta se dešava sa hiljadama mladih ljudi koji nisu uspeli da zarade tu „ogromnu količinu novca“ da bi udobno i lagodno nastavili svoj, do tada, veoma dobro organizovan, spokojan i prilično lep život?  Šta se dešava sa njima kada ostanu prepušteni sami sebi, u surovom svetu koji ne trpi prosek i koji nema milosti za one koji se nisu pripremili za dalju borbu? Šta se dešava sa svima koji nisu na vreme shvatili koliko je važno da rade na sebi, za one koji nisu dovoljno spremni da bi mogli da se inflirtriraju u novo okruženje i prilagode novonastalim okolnostima?  Šta onda, kako dalje?

Da li im je pored sportske potrebna i neka druga inicijativa, neka druga znanja i veštine?  

 

Koliko samoinicijative je potrebno za vreme trajanja sportske karijere da biste dotakli vrh, a šta je neophodno da uradite da na tom vrhu i ostanete nakon njenog završetka?

sport_01.jpg

Odgovore na ova pitanja daju vam specijalizovani i unikatni programi:​

„Jednom šampion, uvek šampion” je jedinstveni dvodnevni menadžment program za sportiste koji razumeju da na vreme treba da razmišljaju o svojoj karijeri posle sporta. Ovaj program pruža priliku za razvoj novih znanja i veština koji će pomoći sportistima da bolje razumeju kako funkcioniše organizacija i kakvi su odnosi u njoj, bez obzira na to da li se radi o sportskom ili poslovnom okruženju. Program „Jednom šampion, uvek šampion” na veoma ilustrativan i dinamičan način kombinuje akademska i praktična znanja sa veštinama iz osnovnih oblasti menadžmenta. Vreme provedeno na programu otvoriće polaznicima nove poglede na svoj život i svoju karijeru, povećati poslovne ambicije i usmeriti ih na dodatno usavršavanje i dalji razvoj. Krajnji cilj programa je da pomogne sportistima da i po završetku profesionalne sportske karijere ostanu šampioni, baš kao što su to nekada bili i u sportu.

Predavač je profesionalac sa trideset godina dugom profesionalnom karijerom. Petnaest godina se bavio profesionalnim sportom, a nakon toga je petnaest godina proveo na vodećim menadžerskim pozicijama u najboljim domaćim i inostranim kompanijama. Jednom šampion, uvek šampion!

JEDNOM ŠAMPION

UVEK ŠAMPION

Program „Šampion i posle sporta” pruža priliku za razvoj potpuno novih znanja koji će pomoći sadašnjim i bivšim vrhunskim sportistima da se lakše uklope u društvo nakon završetka svoje profesionalne sportske karijere. Program „Šampion i posle sporta“ na ilustrativan i dinamičan način kombinuje akademska i praktična znanja i veštine iz ključnih oblasti upravljanja. Tim predavača čine iskusni profesionalci koji su postigli značajan uspeh u svojoj karijeri i koji su motivisani da svoje znanje i iskustvo prenesu na druge, u zajedničkom cilju prosperiteta kompletne društvene zajednice. Program je podržan od strane gostujućih predavača koji sa polaznicima dele svoje dugogodišnje profesionalno iskustvo iz privrede, ali i iz sporta, želeći da im prikažu najbolje primere iz prakse.

Vreme provedeno na programu „Šampion i posle sporta“ otvoriće polaznicima neke druge vidike, povećati poslovne ambicije i usmeriti ih na dalje usavršavanje i razvoj svoje nove karijere. Program ujedno čvrsto povezuje profesionalne sportiste iz različitih sportova i drugačijim životnim iskustvima i nivoima obrazovanja, ali sa istim zajedničkim ciljem da postanu i ostanu šampioni i posle sporta.

ŠAMPION

I POSLE SPORTA

bottom of page